Eforturile elevilor participanţi la concursul ecologic „Lumea Energiei”, răsplătite cu premii de municipalitate

Eforturile elevilor participanţi la concursul ecologic „Lumea Energiei”, răsplătite cu premii de municipalitate

Cele mai bune lucrări realizate luna trecută de elevii Palatului Copiilor, Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” şi Liceului Teoretic „Tudor Vianu” în cadrul concursului pe teme ecologice “Lumea Energiei” au fost premiate astăzi, 28 martie 2014, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la Palatul Copiilor Giurgiu.
Acţiunea este parte a proiectului „Împreună pentru Giurgiu, împreună pentru natură”, derulat de cele trei instituţii de învăţământ, în calitate de aplicanţi, şi Primăria Municipiului Giurgiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, Agenţia Pentru Protecţia Mediului Giurgiu, SC Întreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi SA, Direcţia Silvică Giurgiu şi Ecoremat Giurgiu, în calitate de parteneri, în încercarea de a cultiva interesul elevilor pentru ecologie şi protecţia mediului şi de a le forma o atitudine responsabilă faţă de menţinerea şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător.
Pentru fiecare secţiune a concursului (Prezentări Power Point, Colaje/Machete şi Referate), Primăria Municipiului Giurgiu a pregătit premii I, II, III, menţiuni şi premii speciale, toate constând în ghiozdane, genţi şi rechizite şcolare. Premiile au fost înmânate copiilor de către dna. Delia Vîrban, specialist din cadrul Biroului Strategii Parteneriate şi Proiecte de Mediu şi totodată reprezentant al Primăriei în comisia de jurizare a concursului.
Pe lângă organizarea de concursuri cu premii, proiectul „Împreună pentru Giurgiu, împreună pentru natură” cuprinde activităţi precum plantarea de arbori, amenajarea unui loc pentru depozitarea materialelor reciclabile, colectarea, depozitarea şi predarea hârtiei colectate unor centre specializate, distribuirea de fluturasi cu mesaje ecologice sau confecţionarea unor pliante şi postere cu mesaje ecologice şi afişarea lor la Colţul Verde al unităţilor de învăţământ implicate.
Activitatea de plantare a arborilor, intitulată Natura şi Biodiversitatea, se va desfăşura în luna aprilie a acestui an. Municipalitatea va pune la dispoziţia elevilor şi cadrelor didactice implicate în proiect o parte din materialul dendrologic şi ustensilele necesare plantării.

Ultima modificare: 28.03.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Vizita de la Bruxelles, proiecte viitoare şi curăţenia de primăvară, subiectele conferinţei de presă de astăzi

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.